Lastvagnar

Bara att bygga på

FÖRBEREDD FÖR PÅBYGGNAD

Tipp- eller tanklastbil? Kranbil eller biltransportör? Kanske en skåpbil eller brandbil? Det spelar ingen roll vilken lösning du behöver. Volvos chassier är redo för din påbyggnad. Det påbyggarvänliga chassiet och de många specifikationsmöjligheterna gör det enkelt att skräddarsy lastbilen exakt för dina behov.

När du beställer en Volvolastbil får påbyggaren omedelbar tillgång till onlineportalen med Volvos påbyggaranvisningar (VBI). Tack vare de exakta 3D-ritningarna kan de påbörja sitt jobb medan vi fortfarande bygger lastbilen. När lastbilen sedan kommer till dem är den väl förberedd för påbyggnaden och kräver inga ytterligare ombyggnationer. Det gör att lastbilen kan levereras i startklart skick både snabbare och mer kostnadseffektivt.

Påbyggnadsfunktioner

Volvos påbyggaranvisningar (VBI)
Volvos påbyggaranvisningar är tillgängliga dygnet runt. De finns på 12 språk och är en viktig resurs för påbyggare och verkstäder. I påbyggaranvisningarna ingår chassiritningar, kopplingsscheman, datablad och tillbehör.

Kraftuttag
Det finns ett stort utbud av kopplingsoberoende och kopplingsberoende kraftuttag för att driva olika typer av påbyggnadsutrustning.

Rak ram
Volvoramen är fullständigt rak och parallell bakom hytten. Det gör påbyggarens arbete betydligt enklare.

Påbyggarens område
Våra ingenjörer placerar aldrig komponenter ovanpå ramen. Det området tillhör påbyggarna och där vill vi ge dem fritt spelrum.

En genomtänkt hålrad
På ramen finns en övre hålrad avsedd för påbyggnaden. Eftersom vi gör den helt nitfri finns det inget som är i vägen när utrustningen ska sättas fast av påbyggarna.

Exakt baköverhäng
Nu kan den bakre ramstrukturen anpassas redan på fabriken exakt för den kommande påbyggnaden i steg om 50 mm.

Många specifikationsmöjligheter

Många kombinationsmöjligheter gör det lättare att skräddarsy lastbilen. Det är därför vi erbjuder ett brett utbud av olika axelkonfigurationer, chassihöjder och hjulbaser.

 

 

Fyra olika bakändar
Vi kan leverera ditt chassi med fyra olika bakändar direkt från fabrik – övre (för tippbilar, krokbilar och sopbilar), nedre (för släpvagnar med centralaxel), böjd (för dragbilar) eller rak (för jämnlastbilar).

Det bakre underkörningsskyddets placering
Alternativen för bakpartiet blir ännu fler genom att det bakre underkörningsskyddet kan placeras i flera olika lägen.

Två ramhöjder
Välj mellan ramhöjderna 266 mm och 300 mm, beroende på din valda påbyggnad.

Påbyggarmodul
Gör det enkelt för påbyggaren att ansluta påbyggnaden till lastbilens elsystem och skräddarsy funktioner. Påbyggnadsmodulen styrs på ett bekvämt sätt via instrumentbrädan och fjärrkontrollen.

Perfekt för växelflak
Möjligheten att reglera den nya luftfjädrade bakaxeln 295 mm, i kombination med det extra låga chassiet, gör konstruktionen idealisk för tillfälliga påbyggnader.

Redskapsfästen
Chassiet kan levereras fabriksförberett med redskapsfästen monterade på ramen – och det gäller inte bara inom hjulbasområdet utan även baköverhänget.

Förberedd för kranpåbyggnad
Låga chassier och höga axeltryck är något som står högt upp på varje kranbyggares önskelista. Våra chassier uppfyller båda dessa önskemål. Dessutom kan vi erbjuda ett fritt ramutrymme intill hytten och leverera lastbilen med fabriksmonterade kranplåtar.

Extra förstärkningar
Vid tunga tillämpningar ökar belastningen på ramen. Vi erbjuder därför ett brett urval av innerskärmar för att tillhandahålla all den förstärkning du behöver.

Tillgängliga för följande lastbilar

Dags för en ny påbyggnad?

Dina anpassningar börjar hos din återförsäljare